Monday, November 29, 2010

LikE i cARe!~~

macam aku kesah!
SUKA HATI KO LA!
nak pecat, pecat la..
do i care?
aku da jlnkan tanggungjawab aku..
ko jalankan tanggungjawab ko..
lau ko rse 2 krje ko..,
n bende tu wajar..
why not kan..
but 4 a thing that cannot be a reason..
mmg pelik bin ajaib la..
but, if u thing u could do that, go on..
aku sedaya mungkin cuba utk positif..
aku xnk jadi org yg cepat terase..
walaupun hakikatnye mmg aku terase..
the thing that i don't ever expect
and from someone that aku xsangke gak..
mmg aku terase..
aku da 3 sem weh wat bende nie..
why now?
hello..
bcoz of the childish jokes
ko mcm nie ke?
come on la..
be profesional please..
kcuali kalo ko ade reason for that..
i will accept it..
what ever..
u really2 touch my heart!!
really!!

mUNgkin IniKAh....


cute kan??
huhuhu...
aku ske tgk die..
hehehe..
this is small world..
die nie kwn kpade kwn aku..
budak LAW..
hahaa..
die main gamelan for this konvokesyen..
aku lak koir..
mmg dekat la..
n bertentang..
setiap kali aku pandang die aku jd happy..
sehappy die..
die suke snyum..,
manis sgt..
hehee..
bile aku pandang die, 
die akan senyum n melambai2..
best sgt..
die sgt sporting n gile2..
bile berkenalan, 
rupe2nye kwn kpade kwn2 aku yg mmg bnyak dak LAW..
haha... kecik betul dunia..
harap ktorg akan terus brkawan.. 
walaupun baru dpt tau yg die nie da ade bf.. 
xpe la..
as long as kami leh bkwn.. ok la.. :)
sesuatu yg mnarik tntang die ialah
die xde FB..
hahaa.. cam xcaye
tp 2 realiti..
maknenye die jnis yg xske berfb.,
sgt best.. 
die ade ciri2 yg aku nak.. lalala...
ok tuya.., harap kite dpt bkwn rapat..
i love ur style..
:))

jaNGan KUtuK oRAng NyaNYi SUmbaNG

hermm..
kesian kat org2 yg ske kutuk2 org lain..
yelah.., pastikan awak tu hebat before nk kutuk org 2..
awak 2 bnyak sgt pngalaman ke?
awak nak gelak2 org awak da perfect ke?
nie baru suruh backup vokal pn da kelaut.. 
nak kutuk2 org.. hahaha..
moral of the story..,
jgn sesekali kutuk2 org..
if diorg salah, tegur utk kebaikan jerk.. 
jgn gelak2 blakang..
bahaye..
dunia nie bulat..
smue org akan buat salah..
just have fun..
n take care.. :))

Kalau Berpacaran with lyrics.wmv

Kekanda Adinda (Monoloque vs. Atilia)

Kalau Cinta -- Aliff Aziz & Joanna with lyric

Sunday, November 28, 2010

aLWays In mY miND

sampai skang aku msih xmampu nak lupekan die..
die org first wat aku gelabah bile jmpe die..
die wat aku menggeletar bile jmpe..
die wat aku pakinson bile nak tangkap gambar..
haha.. 
fikir2  balik.., lucu sgt..
eeerrmm..
walupun die da ade org len.., 
tp aku ttp syg die..
sbb die je mampu wat prasaan aku camtuh..
smue ciri2 yg aku ske ade kat die..
walaupun die xbg ape2 kate putus kat aku...
tp aku tau, die wat camtuh sbb xnk aku kecewa..
rayer die ngan kwn2 die ade dtg umah aku.. time 2 aku happy sgt3..
mane xnye, buah hati dtg woo..
menggigil gak aku.. 
hahaha..
mane la tau kot ade slek mne2..
mase die nk balik.,
dorg amek2 gambar..,
(igt rumah aku tmpat photoshoot ke??)
aku tlong tangkapkan gambar.. 
paling lucu dan memalukan bila SEMUA gambar yg aku tangkap gegar n blur..
diorg ckp aku pakinson ke? haha..
siot jerk..
sbenarnye time 2 jantung aku berdegup2 laju..
tangkap gambar org yg aku syg..
sgt nostalgik..
herrmm..
die tau aku suka die..,
tp die xpnah kata 'ya' atau 'tidak' kat aku..
sokeyh.. 
aku ttp sygkan ko smpai bile2..
mayb sbb aku syg sgt ko smpai aku xleh trime org len..
aku kapel pn msti tak lame sbb aku xleh lupekan ko.. 
wat mase nie ko xde pengganti..
mntak maaf kat smue yg pnah lekat kat hati nie..
bkn bermaksud nak sakitkan hati atau permainkan perasaan..
tp bg la ruang hati nie mncari cinta sejati..
aku harap jodoh aku segera aku jumpe..
aku berharap ko bahagia ngan bawang tercinta ko 2..
hahaha..
aku happy tgk ko happy..
just aku harap, jgn pernah lupekan aku..
sbb akuu xpnah siikit pn lupekan ko.. :)






hiLANg ATau MeNGHilaNGkaN

herrmm..
hilang atau menghilangkan??
2 la persoalan skarang..
ape yg aku maksudkan ialah pasal kwn2..
sama ada aku hilang kawan atau aku menghilangkan kwn..
smue nie sbb fitnah yg aritu wat aku benggang smpai skang..
aku selesa utk xtegur sape2 n depend on myself..
aku da xnk harap sape2 da..
kbnyakkannye bila susah baru nak cari aku..
aku nmpak jelas sgt bende ni..
wat baik bila nak mntak tlong (gunakan aku)..
slain dr tu, xde lak nak baik ke ape..
2 la lumrah berkawan..
salah pilih kwn, time susah xde sape2 nk tolong..
yg aku ade skrang tggal kwn2 yg aku percaya n rapat jerk..
sbb aku rase diorg lagi phm aku,,
persoalan atas 2 xdpt aku nk jawab.. 
sama ada aku hilang kwn sbb fitnah 2..
atau
aku menghilangkan kwn sbb fitnah2..
tah la..
aku takut da nak rapat ngan sape2..
takut nak buat baik ngan org..
wat baik makan diri..
tp, walau mcm mane pn..
aku rindu mase2 part 1 dulu..
time 2 smue bersatu..
rapat.., xde yg nak kutuk2 atau khianat..
smue aman, happy jerk..
dengan ade bobby, haziq..
tp dorg da xde..
aku mcm hilang dua perisai..
tp smue yg berlaku pasti ade hikmah..
mntak2 bende yg baik berlaku suatu hari nnti..
harap sgt..
aku nk buktikan aku boleh..
aku nk berjaya..

Saturday, November 27, 2010

Friday, November 26, 2010

siTUAsi (poneng den pikiaq)

Diskriminasi menjatuhkan aku
Reputasi kini menjadi bisu
Dan aku, ku layu
Disitu

Mengharapkan sesuatu yang baru
Itulah impian aku
 
Dan bila kau menghilang
Musnah la, musnah impian
Tuk menggapai bintang
Terangi hidup ku
Ku mahu kau tahu
Engkaulah, destinasiku
Dalam ingatanku... oh oh oh...

Kerana diri ini tak daya lagi
Menempuh hidup yang ku temui
Dan aku, ku tunggu... oh oh oh
Disitu

Mengharapkan sesuatu yang baru
Itulah impian aku
  

huru hara, serabut smue ade..
xtau nak ckp ape.. 
hanya org yg ade dlm situasi aku jerk paham..
setiap manusia xlari dr masalah cinta..
tp masalah aku nie complicated,,
it's hard 2 story..
huh.., 
bilakah smue nie akan berakhir?
herrmm.. 
aku tersept dlm situasi..
aku harap sgt dapat jmpe jodoh yg betul2 sesuai ngan aku..
kalau die jodoh aku, die akan tetap dgn aku..
the prob is, die wat aku serba salah..
die xnk lepaskan aku,
tp die ade org lain..
die wat aku serbasalah nk cari girl lain..
if i have another girl, what did she said?
eeerrmm..
the problm is, 
she is my cousin gf..
but she told me that she have to couple with ,my cousin coz he don't want to lepaskan die..
herrmm.. 
what should i do?
should i find a new one or just waiting 4 her?
what should i do??
tmbah2 lagi sepupu aku ckp putus sedare if aku rampas gf die..
so, for me..,
better i find a new one..
aku xnk huru hra kan keadaan..
aku xske gaduh2..
if takdir n jodoh die ngan aku.. aku terima..
just hoping that i will jumpa ngan sumone that really2 know me and always take care of me..
smoge dapat jodoh yg dpt bmbing aku ke jalan yg btol..
amin...
 

reZEki & kETentUAn

 Nie die tag utk konvokesyen UiTM ke-73.,.
abg nish yang buat nie.. all excess katenyer.. hehhee..
masuk nie, da 3 kali berturut2 aku join istiadat konvokesyen uitm..
konvokesyen 71, 72 & 73..
hepy sbb lau dah 3 kali maknenyer 3 sem la..
aku sekarang semester 3..
dr sem 1 lagi aku da join.. 
ble fikir2 balek, aku bermula sgt pantas..
tringat lagi, mse awal2 sem 1..,
xde sorg pn senior knal aku.. 
diorg smue trperanjat bile dpt tau aku dak muzik mse aku join teater muzikal whoa willow..
start dari situ la aku bnyak rapat ngan senior.. 
dr stu la ramai snior knal aku..
aku bersyukur sgt sbb dr situ, rezeki aku melimpah..
sikit demi sikit senior n lecturer knal aku..
aku rase syukur sgt sbb pilihan aku pada awal slu utk join willow ade hikmahnya..
aku rase aku lebih dknali..
walaupun batch aku xde kne induction dsbbkn masalah pihak atasan.,
tp aku dapat knal mereka,.bahkan hubungan aku ngan diorg lebih baik..
tp., langit xselalu cerah.. 
ade pasang surutnyer..
dlm pada aku berusaha utk lakukan terbaek..
ade yg kurang senang dgn aku.. 
tduh aku bkn2..
jtuhkn aku..
aku trime dgn positif..
mntak2 rzeki aku pasni bertambah..
btol org ckp,
lagi kita daniaya, lagi kita gigih brusaha..
alhamdulilllah, bende2 nie smue wat aku gigih..
so far, aku leh bangga ngan pncapaian aku..
walaupun dlm kelas aku xbape ok sgt..
aku syukur sgt ade org pggil aku utk ape2 function..
atleast, aku da blajar berdikari.. 
syukur alhamdulillah.. :)

LiDAh oH liDaH~~~

  •  aku tertarik ngan petikan nie::
Dalam setiap perkara kita haruslah berpada-pada..Pesan arifbillah berpada-padalah dalam setiap perkara. Terutama sekali perkara berkaitan dgn lidah. Bab kata orang2 tua, lidah lebih tajam dari mata pedang. Luka terhiris angkara lidah xkan hilang parutnya. Oleh itu jagalah lidah (kata-kata) agar tiada yg terluka. Andai kita dpt merasakan bahangnya maka jgnlah kita memulakannya.

  • petikan nie je dah mnerangkan bertapa ber'kuasa'nya lidah (kata-kata) dalam semua perkara.. hanya kerana lidah, berbagai tafsiran boleh dibuat..
  • ade yg bergaduh kerana lidah, hanya kerana salah faham..
  • dalam bahasa melayu sendiri ade perkataan 'bertikam lidah' sedangkan lidah 2 sdiri bkn pedang atau seangkatan dgnnya..
  • sebelum bercakap, kita haruslah berfikir serta mengkaji apa yg ingin disampaikan.. sama ada ape yg dsampaikan benar atau palsu..
  • jgnlah mnyampaikan perkara yg salah serta menjatuhkan maruah org lain..
  • lidah memainkan peranan yg penting..
  • gunakan lidah sebaiknya..

TuDUHan tAK beASAs!!






budak kampung!!!!!
Between You and ***** ******
***** ******10 November at 00:54 Report
budak kampung!!!!! 
ko terasa ke yg sy post ?????
herm, kalau terasa tu , bagus lar....
ko tak nak org lain tau kha???
herm.....
ko ada masalah ke???
eeee... sian ko kan ???
masalah ko tu, maslaah ko lar, bleh tak jangan libat kan sy...
ko nak cover apa nie sbnrnya???
kalau ko tak gay, ko tak buat smpai mcm nie kan....
SUMPAH!!!!! ko mmg tak ikhlas nak kawan dengan semua org..
saja nak cari PUBLISITI diri kan??
sedangkan kawan2 GAY sy pun tak lar mcm ko nie...
mmg betul lar dwrang ckp, kalau gay nie mmg kuat jeles...
open ur eyes lar boy...
please lar... nie dunia bukan ko je yg ada dalam dunie nie...
so sorry sbb sy ckp mcm ...
sbb, sy tak sangga smpai nak delete???
herm sian ko ....
g lar berehat kat mn2 rumah rehat.. tenang kan fikiran...

bagi aku nie tuduhan paling teruk yg aku dpt spanjang hidup aku..
1. ckp aku gay TANPA BUKTI
2. ckp aku xikhlas berkawan TANPA BUKTI
3. ckp aku cari publisiti dgn berkawan smue org

knape nak burukkan aku? aku xburukkan ko pn..
kalau aku nk burukkan ko, boleh je la.. sbb aku ade BUKTI..
jgn smpai ape yg ko tuduh aku nie kene kat ko.. 
aku xsuke gaduh2.. 
aku dpt msg nie aku sedih..,
the reason np aku delete ko, sbb ko tuduh aku bkn2 kat wall fb aku..
jd jgn salahkan aku sbb bende 2..
n xyah nak cter bkn2 kat org len pasal aku.. 
i'm tired of this!! huh.., 

Thursday, November 25, 2010

kERANa PercAyAKAn "SiTi"

  • hoho.. 
  • bende yg aku nak 'hi-light' kan kat sni bkn lagu kerana percayakan siti dari exist 2..
  • tp yg aku nak bgtau kat sni, pasal perkataan 'percaya'..
  • percaya?? apa kne mngena perkataan nie ngan post nie??
  • hah, camnie..
  • bnyak bende baru yg aku blajar pasal percaya..,
  • apa yg kita percaya xsmestinya benar dan betul..
  • contoh dlm persahabatan..,
  • aku nie jenis pntingkan kawan.. 
  • aku suka berkawan..
  • bagi aku kwn la segala2nya..
  • bila aku da percayakan seseorg 2,
  • aku scare automatiknya xkn berkire ngan die..
  • tp aku sgt terperanjat bila kwn yg aku anggap 'kwn' dan aku percaya cter bkn2 psal aku kat org..
  • the things is, cter 2 xbenar sama sekali..
  • die jatuhkan maruah aku, maruah kwn2 aku..
  • selama nie aku xpnah brkire ngan die..,
  • aku ajak die makan kat tmpat yg die xpnah makan., bg die try pecal lele.,
  • sanggup bawak die pegi jmpe awek die kat Ampang..
  • camni balasan kat aku..
  • bkn je aku, kawan aku pn kne skali..
  • aku pelik manusia camni.., nmpak baik,
  • tp hati BUSUK!
  • nak kate ko xknal aku, sem lepas ko satu bilik ngan aku..
  • patutnye ko lebih paham aku..
  • prangai aku,.. 
  • nie x.. atleast cter kat aku..
  • bgtau aku.., xyah nak cter bkn2..
  • paling bodoh 2, aku leh baik ngan ko sbelum aku dpt tau
  • ko da la satu kelas aku, satu bilik aku..
  • ko patut lebih knal aku.. 
  • huh, xtau aku nak ckp ape..,
  • biar ko ngan idop ko..
  • aku xtau camner aku nak bersihkan nama aku..
  • aku just harap ko berubah la..
  • jgn wat bende bodoh nie..
  • aku tangggung malu, ko tanggung dosa..
  • fair kan..
  • aku xkn percaya ko lagi.. dan aku xkn rapat ngan ko!
  • ape yg ko wat kat aku da ckup teruk!
  • lantak ko la i***!!!
  • f**k U!

LAma XupDATE blOG~~

  • hai smue.. 
  • lame da xupdate blog..
  • smue yg follow blog nie, ape2 pn yg kuar kat blog nie, jgn bgtau sape2 k..
  • apa dlm blog nie hanya disini sahaja..
  • xnk la things jd teruk if ade statement dlm nie yg mnyentuh somebody pnye prasaan kan..
  • ok.., 
  • there's a lot of thing sbenarnye yg aku nak update..,
  • but, i'm not sure either i should or shouldn't write it down here..
  • i hope org2 yg bace smue org2 yg baik dan fhm aku.. ok..
  • kk... i will update the things.. :)